Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε νερό από το βράδυ. Το πρωί τα στραγγίζουμε και αν δεν είναι ξεφλουδισμένα τα βάζουμε σε μία πετσέτα και τα τρίβουμε για να ξεφλουδιστούν. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε για να φύγουν οι φλούδες και τα ξαναστραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Καθαρίζουμε τις φλούδες από το κρεμμύδι και το ρίχνουμε ολόκληρο στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και τα σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν, κατά διαστήματα αφαιρούμε τους αφρούς που σχηματίζονται στην επιφάνεια του νερού. Αφαιρούμε το κρεμμύδι και αν θέλουμε το λιώνουμε και το προσθέτουμε στα ρεβύθια.
Ρεβύθια σούπα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Όσπρια
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 10:20
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 7230
Selenia
Ρεβύθια σούπα με λεμόνι
6 άτομα
1 1/2 ώρα
• • • •
Υλικά |
1/2 κιλό ρεβύθια
3/4 της κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
3/4 της κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αν τα θέλουμε χυλωμένα παίρνουμε 2-3 κουταλιές από τα βρασμένα ρεβύθια και τα λιώνουμε με ένα πηρούνι και κατόπιν τα ξαναρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα και ανακατεύουμε. Σερβίρονται με λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Στη χύτρα βράζουν σε 30'.
Στη χύτρα βράζουν σε 30'.
Διαβάστε Περισσότερα...