Καθαρίζουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό (όχι πολύ - ίσα να τις σκεπάζει) να πάρουν μία βράση. Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, νερό αρκετό και τη σάλτσα ντομάτας (αν βάλουμε ντομάτες τις λιώνουμε στο μπλεντερ) και τις βάζουμε να βράσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Όταν οι φακές μαλακώσουν σε περίπου 30'-45' είναι έτοιμες.
Φακές
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Όσπρια
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 09:34
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 6028
Selenia
Οι κλασσικές φακές, για όσους τώρα ξεκινάνε να μαγειρεύουν
6 άτομα
30'-45'
• •
Υλικά |
1/2 κιλό φακές
3/4 από ένα κουτί σάλτσα ντομάτας ή 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
3/4 από ένα κουτί σάλτσα ντομάτας ή 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Η ποσότητα του λαδιού, του νερού και της σάλτσας εξαρτάται από τα γούστα μας.
Διαβάστε Περισσότερα...