Βάζουμε τις πατάτες και το σκόρδο σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό (να τις σκεπάζει). Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Τηγανίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι του. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια μαζί με μία κουταλία μπέικον και τα σωτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Ενώνουμε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια με το μπέικον.
Σουρώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις πολτοποιούμε και τις ανακατεύουμε με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε μέσα το μπέικον και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Τηγανίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι του. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια μαζί με μία κουταλία μπέικον και τα σωτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Ενώνουμε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια με το μπέικον.
Σουρώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις πολτοποιούμε και τις ανακατεύουμε με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε μέσα το μπέικον και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Διαβάστε Περισσότερα...