Τορτίγιες: Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με το αλάτι. Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό χρειάζεται για να ενωθεί το μείγμα μας και να γίνει ζύμη. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία λεία και απαλή ζύμη. Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20'. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ένα σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, σε λεπτή τορτίγια. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και ψήνουμε κάθε τορτίγια μέχρι η πάνω επιφάνεια της να κάνει φουσκάλες. Τρυπάμε τις φουσκάλες και τη γυρνάμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τις τυλίγουμε με μία πετσέτα για να παραμείνουν ζεστές.
Γέμιση: Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά για 1'-2' το κρεμμύδι μαζί με τη ρίγανη, το κύμινο, το τσίλι και την πάπρικα. Προσθέστε τον κιμά, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το κρέας αλλάξει χρώμα και να χωριστεί σε κόκκους.
Βάζουμε τον τοματοπολτό σε ένα μπολ και το διαλύουμε με λίγο κρύο νερό. Το προσθέτουμε στον κιμά και ανακατεύουμε να ενωθούν. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15'-20' περίπου, μέχρι να ψηθεί και να πήξει.
Γέμιση: Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά για 1'-2' το κρεμμύδι μαζί με τη ρίγανη, το κύμινο, το τσίλι και την πάπρικα. Προσθέστε τον κιμά, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το κρέας αλλάξει χρώμα και να χωριστεί σε κόκκους.
Βάζουμε τον τοματοπολτό σε ένα μπολ και το διαλύουμε με λίγο κρύο νερό. Το προσθέτουμε στον κιμά και ανακατεύουμε να ενωθούν. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15'-20' περίπου, μέχρι να ψηθεί και να πήξει.
Διαβάστε Περισσότερα...