Παίρνουμε τις πατάτες και τις πλένουμε καλά χωρίς να τις καθαρίσουμε. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση (από τη στενή τους μεριά) και με ένα κουταλάκι τις αδειάζουμε. Τους ρίχνουμε μέσα αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε ένα μπολ τα κομμάτια της πατάτας που βγάλαμε με το κουτάλι και τα λιώνουμε με ένα πηρούνι. Βάζουμε μέσα τα τυριά, το μπέικον και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (ή το λάδι) λίγο-λίγο μέχρι το μείγμα μας να ενοποιηθεί (μπορεί να μη χρειαστεί όλη ή να πρέπει να βάλουμε περισσότερη). Από πάνω πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και λίγο κομματάκια κίτρινο τυρί. Τα βάζουμε στο φούρνο σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, στον αέρα για 10΄-15΄στους 180-200 βαθμούς C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν. Σερβίρεται ζεστό.
Πατάτες γεμιστές με τυρι και μπέικον
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 00:09
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 22443
Selenia
Πατάτες φούρνου γεμιστές με τυριά και μπέικον. Γίνονται εύκολα και γρήγορα, αφού οι πατάτες είναι βρασμένες πριν τις βάλουμε στο φούρνο!!
4-6 μερίδες
10΄-15΄ (στο φούρνο)
180-200 βαθμούς C

• • •
Υλικά |
8-10 μέτριες πατάτες
3-4 φέτες κασέρι κομμένες σε μικρά κομμάτια
150-200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος ή ελαιόλαδο
3 φέτες μπέικον ή πάριζα κομμένες σε μικρά κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι
3-4 φέτες κασέρι κομμένες σε μικρά κομμάτια
150-200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος ή ελαιόλαδο
3 φέτες μπέικον ή πάριζα κομμένες σε μικρά κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι βρασμένες οι πατάτες τις τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα και αν περνάει εύκολα μέχρι την άλλη άκρη τους είναι έτοιμες. Για να στέκονται οι πατάτες τις κόβουμε λίγο από κάτω πριν τις γεμίσουμε για να είναι η βάση τους πιο επίπεδη. Για όποιον δεν αρέσει ή δε θέλει να βάλει κρέμα γάλακτος οι πατάτες γίνονται πολύ ωραίες και με το λάδι. Επίσης αντικαθιστούμε την κρέμα και με γάλα ή βούτυρο. Μπορούμε να τα φτιάξουμε από την προηγούμενη (να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο) και να τα ψήσουμε στο φούρνο την ώρα που θέλουμε να τα φάμε.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.