Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας για 5'-10' σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας.
Βάζουμε το λάδι σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα, όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε συνέχεια με μία κουτάλα ξύλινη έως ότου να καβουρδιστεί και σκουρύνει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε την κανέλα) στο σιμιγδάλι, πολύ προσεκτικά γιατί καίει πολύ και πιτσιλάει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς και όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και από το πίσω μέρος ενός κουταλιού είναι έτοιμος.
Τον βάζουμε σε φόρμα και τον σερβίρουμε αφού κρυώσει πασπαλισμένο με κανέλα.
Βάζουμε το λάδι σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα, όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε συνέχεια με μία κουτάλα ξύλινη έως ότου να καβουρδιστεί και σκουρύνει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε την κανέλα) στο σιμιγδάλι, πολύ προσεκτικά γιατί καίει πολύ και πιτσιλάει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς και όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και από το πίσω μέρος ενός κουταλιού είναι έτοιμος.
Τον βάζουμε σε φόρμα και τον σερβίρουμε αφού κρυώσει πασπαλισμένο με κανέλα.
Διαβάστε Περισσότερα...