Μηλοπιτάκια νηστίσιμα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 15
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 11:56
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 19862
Selenia

Αν και νηστίσιμα είναι πολύ νόστιμα και γευστικά. Είναι μια συνταγή από το ζαχαροπλαστείο Papagalino.

milopitakia-nistisima
25-30 κομμάτια
40'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
Ζύμη:
800 γρ. αλεύρι
200 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
280 γρ. καλαμποκέλαιο
80 γρ. κονιάκ
120 γρ. ζάχαρη
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 βανίλιες
Λίγη κανέλα
1 λεμόνι

Γέμιση:
900 γρ. μήλα καθαρισμένα
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. καρύδι χοντροκομμένο (προαιρετικά)
80 γρ. σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
Λίγη κανέλα

Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
 Εκτέλεση 
Γέμιση: Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε για 10'-15' σε μία λεκάνη με το χυμό από το λεμόνι και νερό. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιουν το ζουμί τους. Κατόπιν τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και την κανέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ζύμη: Βάζουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και φτιάχνουμε ζύμη. Ανοίγουμε ένα όχι πολύ παχύ φύλλο και κόβουμε κύκλους.
Συναρμολόγηση: Βάζουμε 1 κ.γ. γέμιση σε κάθε κύκλο και αφού το βρέχουμε γύρω γύρω με νερό το κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 40'. Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε όταν τα κλείνουμε τα πατάμε και με ένα πηρούνι για να μην ανοίξουν και χυθεί η γέμιση όταν ψήνονται.