Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και τη βανίλια. Ενώνουμε σιγά σιγά τα δύο μείγματα και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μία αφράτη και απαλή ζύμη.
Αλείφουμε με σπορέλαιο ένα ταψί και απλώνουμε μέσα λίγο περισσότερη από τη μισή ζύμη, να πάει και στα πλαϊνά του ταψιού. Με ένα πηρούνι κάνουμε τρυπούλες στην επιφάνεια της ζύμης.
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη. Φτιάχνουμε κορδονάκια με την υπόλοιπη ζύμη και τα τοποθετούμε (χιαστί) πάνω στην μαρμελάδα, έτσι που να σχηματίζονται μικροί ρόμβοι. Αλείφουμε τα κορδονάκια από πάνω ελαφρά με λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 35'-40' περίπου. Μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί και η βάση.
Αλείφουμε με σπορέλαιο ένα ταψί και απλώνουμε μέσα λίγο περισσότερη από τη μισή ζύμη, να πάει και στα πλαϊνά του ταψιού. Με ένα πηρούνι κάνουμε τρυπούλες στην επιφάνεια της ζύμης.
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη. Φτιάχνουμε κορδονάκια με την υπόλοιπη ζύμη και τα τοποθετούμε (χιαστί) πάνω στην μαρμελάδα, έτσι που να σχηματίζονται μικροί ρόμβοι. Αλείφουμε τα κορδονάκια από πάνω ελαφρά με λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 35'-40' περίπου. Μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί και η βάση.
Διαβάστε Περισσότερα...