Πασπαλίζουμε τις λωρίδες του μοσχαριού με το αλεύρι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια το βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Όταν πιει τα υγρά του προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μειωθεί η σάλτσα του και να γίνει πηχτή και κρεμώδης. Λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε ελαφρά. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες (σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου). Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Ανακατεύουμε 1 κ.σ. παρμεζάνα μέσα στη σάλτσα του κρέατος. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στις ταλιατέλες και ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν. Το σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένο με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ταλιατέλες με μοσχάρι
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κρεατικά
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 20:38
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 5871
Selenia
Γευστικές ταλιατέλες με κομματάκια μοσχάρι και κρέμα γάλακτος!!
4 μερίδες

• • • •
Υλικά |
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
Αλεύρι (για πασπάλισμα)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
1/2 κούπα κρασί λευκό
4 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου ή νερό
3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος
500 γρ. ταλιατέλες
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι (για πασπάλισμα)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
1/2 κούπα κρασί λευκό
4 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου ή νερό
3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος
500 γρ. ταλιατέλες
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και ταλιατέλες χρωματιστές για να δείχνει πιο όμορφο όταν το σερβίρουμε. Επίσης για περισσότερη γεύση, στο αλεύρι που πασπαλίζουμε το κρέας μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά (π.χ. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, σκόρδο σε σκόνη).
Διαβάστε Περισσότερα...