Βάζουμε τα φουντούκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα χτυπάμε 2'-5', μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν πάστα. Όσο τα χτυπάμε κατά διαστήματα ξύνουμε τον πάτο από το μπολ του επεξεργαστή με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, τη μαργαρίνη, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας καλά και το μείγμα μας να είναι λείο και γυαλιστερό. Το βάζουμε σε αεροστεγές βάζο ή δοχείο και το διατηρούμε στη συντήρηση μέχρι και ένα μήνα.
Σπιτική Πραλίνα Φουντουκιού
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Σοκολατάκια/Γλυκά σοκολάτας
- Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 23:11
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 7921
Selenia
Μία πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξετε σπιτική πραλίνα με αλεσμένα φουντούκια και πλούσια γεύση σοκολάτας!!
1 & 1/2 κούπα

• • • • • • •
Υλικά |
2 κούπες φουντούκια, καθαρισμένα & ψημένα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/3 της κούπας κακάο
2 κ.σ. μαργαρίνη, λιωμένη
1 βανίλια
Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
90-100 γρ. γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/3 της κούπας κακάο
2 κ.σ. μαργαρίνη, λιωμένη
1 βανίλια
Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
90-100 γρ. γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Μπορούμε αντί για φουντούκια να βάλουμε αμύγδαλα, φυστίκια ή καρύδια αλεσμένα.
Διαβάστε Περισσότερα...