Σοκολατένιες τρούφες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σοκολατάκια/Γλυκά σοκολάτας
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 18:04
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 10004
Selenia

Τρούφες σοκολάτας που φτιάχνονται εύκολα και μπορείτε να τα δωρίσετε σε όσους αγαπάτε!!!

troyfakia
25 τρούφες
 Υλικά 
Τρούφες:
140 γρ. κουβερτούρα
140 ml κρέμα γάλακτος
25 γρ. βούτυρο

Γαρνίρισμα (επιλεκτικά):
Τρούφα
Κακάο
Αμύγδαλα τριμμένα ή άλλους ξηρούς καρπούς
Ινδική καρύδα
Ζάχαρη άχνη
 Εκτέλεση 
Κόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κρέμα να αρχίσει να σιγοβράζει. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ρίξουμε μέσα και αρωματικά*. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει και κατόπιν το βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
Για να φτιάξουμε τις τρούφες, βυθίζουμε ένα σκουπ (κουτάλα παγωτού) σε ζεστό νερό και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα. Στη συνέχεια τις βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, θα πρέπει να τις καλύψουμε αμέσως με το υλικό που θα τις γαρνίρουμε. Βάζουμε το υλικό γαρνιρίσματος σε ένα μπολ και τις κυλάμε ελαφρά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα, τις ξαναβάζουμε στη λαδόκολλα και κατόπιν στο ψυγείο. Τις σερβίρουμε σε χάρτινες θηκούλες.

 Μικρά μυστικά 
*Μπορούμε να αρωματίσουμε το μείγμα μας με 1 κ.γ. λικέρ ή χυμό ή ξύσμα πορτοκαλιού. Αν θέλουμε αντί να χρησιμοποιήσουμε σκουπ, μπορούμε να βάλουμε λίγο σπορέλαιο στα χέρια μας και να πάρουμε κομμάτια από το μείγμα μας και να σχηματίσουμε τις τρούφες μας κυλώντας τις ανάμεσα στις παλάμες μας.
Τις διατηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για 3 ημέρες, ή στην κατάψυξη μέχρι ένα μήνα. Για να τις αποψύξουμε πρέπει να τις αφήσουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.