Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και παράλληλα χτυπάμε το αβγό και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.Ρίχνουμε 5-6 κ.σ. από το ζεστό γάλα στο μείγμα με το αβγό και ανακατεύουμε και στη συνέχεια το αδειάζουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το κακάο σιγά σιγά (για να ενωθεί καλύτερα μπορούμε να το ρίξουμε με σουρωτήρι ή κόσκινο).Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μείγμα σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μη βράσει, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Στη συνέχεια το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια καιτα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Το βάζουμε στη συντήρηση για 12 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια το βάζουμε στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι(κατά προτίμηση μεταλλικό)στην κατάψυξη.
Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια καιτα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Το βάζουμε στη συντήρηση για 12 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια το βάζουμε στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι(κατά προτίμηση μεταλλικό)στην κατάψυξη.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.