Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν. Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα μαζί με την κανέλα. Το αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει και κατευθείαν το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πετάμε την κανέλα και ρίχνουμε λίγο από το γάλα στο μείγμα με το αυγά. Το ανακατεύουμε να ενωθεί καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15' περίπου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Το αφαιρούμε από τη φωτιά, το σουρώνουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κάνει πέτσα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα και ανακατεύουμε να ενωθούν. Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Κατόπιν το χτυπάμε για να διαλυθούν οι κρύσταλλοι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μία ακόμη ώρα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε πάλι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Το αφαιρούμε από τη φωτιά, το σουρώνουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κάνει πέτσα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα και ανακατεύουμε να ενωθούν. Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Κατόπιν το χτυπάμε για να διαλυθούν οι κρύσταλλοι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μία ακόμη ώρα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε πάλι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Διαβάστε Περισσότερα...