Παγωτό με άρωμα μαστίχας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Ένα δροσερό και ιδιαίτερα γευστικό παγωτό, αρωματισμένο με λικέρ μαστίχας!!

pagoto-mastixa
8-10 μερίδες
 Υλικά 
1 & 1/4 φλ.τσ. γάλα
5 κρόκοι αυγών
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
1 & 1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1/4 φλ.τσ. λικέρ μαστίχας
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Κατόπιν παίρνουμε 4-5 κ.σ. από το ζεστό γάλα, τις ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Αδειάζουμε λίγο-λίγο το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Το αφήνουμε στο μάτι σε σιγανή φωτιά, προσέχοντας να μη βράσει, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για 5'-6' ή μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το λικέρ και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα και τα χτυπάμε ελαφρά, να ενωθούν καλά.

- Με παγωτομηχανή: Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στη συντήρηση για 12 ώρες, τουλάχιστον, στη συνέχεια το βάζουμε στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της (ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή από το στόμιο, ενώ είναι σε λειτουργία ο αναδευτήρας). Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη.

- Χωρίς παγωτομηχανή: Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 45'-1 ώρα, κατόπιν το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ μερικά λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες 2-3 φορές, για να γίνει αφράτο το παγωτό και να μην κάνει κρυστάλλους.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λικέρ μαστίχας με οποιοδήποτε άλλο λικέρ και να προσθέσουμε και ότι υλικό θέλουμε ξηρούς καρπούς, σπασμένα μπισκότα, κομμάτια φρούτων κλπ. Πριν σερβιριστεί, χρειάζεται να μείνει στο ψυγείο για 8-10 ώρες για να παγώσει καλά. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε θα πρέπει πρώτα να το αφήσουμε να μαλακώσει για 10'-15' στη συντήρηση.

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία