Τούρτα Black Forest

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012 14:39
Γράφτηκε από τον/την Tatiani
Εμφανίσεις: 6575
Tatiani

Φανταστική τούρτα Black Forest

blackforest
8-10 μερίδες, ταψί 20-25 εκ.
170 βαθμούς C
 Υλικά 
-Παντεσπάνι
180 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
6 αβγά
10 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν

-Σιρόπι
150 γρ. ζάχαρη
280 γρ.νερό

-Γέμιση
750 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κεράσια κομπόστα ή βύσσινα
200 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη ή νιφάδες
 Εκτέλεση 
Παντεσπάνι:Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν στο μείγμα με τα αβγά και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 20-25 εκ. Ψήνουμε για 30' στους 170 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω αντίσταση). Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιρόπι: Ρίχνουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 2' αφού πάρει βράση.
Γέμιση:Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Συναρμολόγηση: Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 κομμάτια ραντίζουμε το καθένα με ένα πινέλο με το 1/3 του σιροπιού. Στώνουμε στο πρώτο κομμάτι το 1/3 σαντιγί και τα μισά κεράσια. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Τέλος βάζουμε το τρίτο κομμάτι το αλλείφουμε με τη σαντιγί που έχει μείνει και ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα από πάνω. Διακοσμούμε την επιφάνειά του με λίγα κεράσια ή βύσσινα.

 Μικρά μυστικά 
Με διπλή δόση φτιάχνουμε ορθογώνια τούρτα γενεθλίων. Αν τη φτιάξουμε 2 ημέρες πριν είναι πιο νόστιμη γιατί δένει καλύτερα με το σιρόπι το παντεσπάνι. Για να βεβαιωθούμε ότι το παντεσπάνι είναι έτοιμο, όταν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι εντάξει.