Μάφιν Κανέλας σαν Λουκουμάς

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 16
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 02:03
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 3668
Selenia

Μάφιν με γεύση κανέλα, μια διαφορετική εκδοχή με επικάλυψη ζάχαρης-κανέλας που θυμίζει λουκουμά. Τολμήστε το και θα ενθουσιαστείτε!!!

IMG_20150908_235520
12 μάφιν
20'-25'
180 C
 Υλικά 
1-3/4 κούπες αλεύρι
1-1/2 κ.γ. Baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη
3/4 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
3/4 κούπας γάλα
12 κ.γ. μαρμελάδα πηχτή

Επικάλυψη:
1/4 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
1/3 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
 Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι,την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη,το αυγό, το σπορέλαιο και το γάλα και τα χτυπάμε.Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, στα στερεά και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν.Βουτυρώνουμε τις θήκες για μάφιν ή βάζουμε χάρτινες θηκούλες. Γεμίζουμε την κάθε θήκη μέχρι τη μέση με το μείγμα, στη συνέχεια ρίχνουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα σε κάθε θήκη και καλύπτουμε μέχρι τα 3/4 της θήκης με το μείγμα μας.Ψήνουμε στους 180 C για 20'-25' ή μέχρι να ψηθούν ανάλογα με τον φούρνο μας.
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ ενώνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Αμέσως μόλις τα μάφιν βγουν από το φούρνο, βουτάμε το πάνω μέρος τους στο βούτυρο και κατόπιν στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 Μικρά μυστικά 
Αν βάλετε μαρμελάδα, να είναι πολύ πηχτή για να μην τρέχει. Τα μάφιν είναι έτοιμα, όταν τα ακουμπάμε στο πάνω μέρος και επανέρχονται ή βάζουμε στο κέντρο τους μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή. Μπορούμε να μη βάλουμε καθόλου γέμιση ή να βάλουμε όποια άλλη γέμιση προτιμάμε.