Σουφλέ σοκολάτας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 00:11
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7297
Selenia

Ένα σουφλέ που είναι αρκετά εύκολο να γίνει. Απολαύστε το, ενώ είναι ακόμα ζεστό από το φούρνο!!!

soufle sokolatas
6 άτομα
18'-22'
190 βαθμούς C
 Υλικά 
15 κ.σ. ζάχαρη
250 γρ. κουβερτούρα (σε κομμάτια)
Αβγά (3 κρόκοι και 9 ασπράδια)
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
3 κ.γ. αλεύρι
1/3 κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. αλάτι
Ζάχαρη άχνη ή κακάο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
 Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια και καλύπτουμε το εσωτερικό τους με 1 1/2 κ.γ.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί* τα κομματάκια της κουβερτούρας . Χτυπάμε τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ενωθούν. Τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, το αλάτι και 6 κ.σ. ζάχαρη και μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά. Κατόπιν ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν. Μοιράζουμε το μείγμα μας στα 6 φορμάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε για 18’-22’ μέχρι να φουσκώσουν
Σερβίρουμε αμέσως.

 Μικρά μυστικά 
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη ή κακάο, αν θέλουμε.
*Μπεν μαρί: Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ πάνω σε μία κατσαρόλα με ζεστό, αλλά όχι βραστό νερό. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει σχεδόν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.Εναλλακτικά μπορούμε να λιώσουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων: Την βάζουμε σε ένα μπολ (κατάλληλο για μικροκύμματα) σε μεσαία θερμοκρασία (medium) ανακατεύοντας την κάθε 20” για 1’-2’ μέχρι να λιώσει.