Λιώνουμε 50 γρ. κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια, το γαρύφαλλο και την υπόλοιπη κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ που έχουμε βάλει τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Χωρίζουμε τα αβγά, ρίχνουμε τους κρόκους στο σοκολατένιο μείγμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και παχύρευστη. Στη συνέχεια το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
Παράλληλα κάνουμε σφιχτή μαρέγκα με τα ασπράδια μαζί με το αλάτι. Ενσωματώνουμε ελαφρά τη μαρέγκα στην υπόλοιπη ζύμη.
Φτιάχνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας μας.
Ρίχνουμε όση ποσότητα ζύμης στη βαφλιέρα χρειάζεται για να έχουμε μια λεπτή στρώση ζύμης.
Χωρίζουμε τα αβγά, ρίχνουμε τους κρόκους στο σοκολατένιο μείγμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και παχύρευστη. Στη συνέχεια το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
Παράλληλα κάνουμε σφιχτή μαρέγκα με τα ασπράδια μαζί με το αλάτι. Ενσωματώνουμε ελαφρά τη μαρέγκα στην υπόλοιπη ζύμη.
Φτιάχνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας μας.
Ρίχνουμε όση ποσότητα ζύμης στη βαφλιέρα χρειάζεται για να έχουμε μια λεπτή στρώση ζύμης.
Διαβάστε Περισσότερα...