Κρέπες Suzette (Crepe Suzette) για δύο άτομα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Γλυκές ζύμες / ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 23:41
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 8808
Selenia

Γαλλικές γλυκές κρέπες με Grand Marnier και χυμό πορτοκάλι, ένα νόστιμο επιδόρπιο!!!

crepe suzette
2 άτομα
 Υλικά 
Κρέπες:
1/2 κούπα αλεύρι
ελάχιστο αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 μέτρια αβγά
1/4 της κούπας γάλα
1/4 της κούπας νερό
1/2 κ.γ. βούτυρο

Σάλτσα:
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
1-2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier
 Εκτέλεση 
Κρέπες: Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα & το νερό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη. Τη βάζουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για 30' με 1 ώρα. Κατόπιν βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 15-18 εκ. και ρίχνουμε μία ποσότητα από τη ζύμη για να καλύψει το τηγάνι. Στριφογυρίζουμε το τηγάνι για να πάει παντού η ζύμη. Αφού πάρει χρώμα από την κάτω μεριά σε περίπου 1'-2', γυρνάμε την κρέπα μας και από την άλλη. Όταν ροδίσει και από την κάτω πλευρά τη βγάζουμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και το Grand Marnier. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 2'. Βάζουμε 1 κρέπα στο τηγάνι και αφού τη σκεπάσει η σάλτσα τη διπλώνουμε στη μέση και στη συνέχεια πάλι στη μέση (να σχηματιστεί ένα τρίγωνο). Τη βγάζουμε από το τηγάνι τη βάζουμε σε πιάτο και συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες. Όταν τις ετοιμάσουμε όλες τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι.

 Μικρά μυστικά 
Γίνονται συνολικά 4 κρέπες, 2 για κάθε άτομο. Για να μην κρυώσουν, τις βάζουμε σε ένα πιάτο με κομμάτια λαδόκολλας ανάμεσα τους και τις σκεπάζουμε από πάνω με αλουμινόχαρτο. Μπορούμε όταν τις σερβίρουμε να βάλουμε από πάνω και λίγο μέλι. Επίσης ταιριάζει πολύ και με παγωτό βανίλια. Τρώγονται ζεστές. Μπορείτε αν θέλετε να τους βάλετε και λίγο ρούμι ή μπράντυ και να τις κάνετε φλαμπέ, αλλά είναι λίγο επικίνδυνο αν δεν το έχεις ξανακάνει.