Ζύμη:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής. Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1-2 εκ. και τη βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 30 -32 εκ. Στα πλαϊνά πρέπει να προεξέχει 5 χιλιοστά από το ταψί.
Γέμιση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μισά μήλα σε μικρούς κύβους. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (εκτός την άχνη και το βούτυρο). Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη μας. Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα μήλα βγάζοντας το εσωτερικό κομμάτι με τα κουκούτσια.Κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες γύρω στα 3-4 χιλιοστά. Τις βάζουμε πάνω από τα ψημένα μήλα όσο μπορούμε πιο συμμετρικά τη μία πάνω στην άλλη.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα μήλα. Πασπαλίζουμε με τη μισή άχνη και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50'. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε και με την υπόλοιπη άχνη και το ψήνουμε ακόμη 10'.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής. Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1-2 εκ. και τη βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 30 -32 εκ. Στα πλαϊνά πρέπει να προεξέχει 5 χιλιοστά από το ταψί.
Γέμιση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μισά μήλα σε μικρούς κύβους. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (εκτός την άχνη και το βούτυρο). Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη μας. Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα μήλα βγάζοντας το εσωτερικό κομμάτι με τα κουκούτσια.Κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες γύρω στα 3-4 χιλιοστά. Τις βάζουμε πάνω από τα ψημένα μήλα όσο μπορούμε πιο συμμετρικά τη μία πάνω στην άλλη.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα μήλα. Πασπαλίζουμε με τη μισή άχνη και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50'. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε και με την υπόλοιπη άχνη και το ψήνουμε ακόμη 10'.
Διαβάστε Περισσότερα...