Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, μέχρι να ψιχουλιάσουν. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 μπολάκια.
Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο. Όταν αρχίσει να λιώνει το βούτυρο ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε συνεχώς. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα μας, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 8'-10' ακόμα, μέχρι να πήξει η καραμέλα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει ελαφρά. Μοιράζουμε την καραμέλα στα μπολάκια πάνω από το μπισκότο.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις μοιράζουμε στα μπολάκια πάνω από την καραμέλα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Τη μοιράζουμε, με ένα κορνέ, στα μπολάκια πάνω από τις μπανάνες.
Πασπαλίζουμε τα Banoffee μας με λίγο κακάο από πάνω.
Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο. Όταν αρχίσει να λιώνει το βούτυρο ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε συνεχώς. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα μας, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 8'-10' ακόμα, μέχρι να πήξει η καραμέλα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει ελαφρά. Μοιράζουμε την καραμέλα στα μπολάκια πάνω από το μπισκότο.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις μοιράζουμε στα μπολάκια πάνω από την καραμέλα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Τη μοιράζουμε, με ένα κορνέ, στα μπολάκια πάνω από τις μπανάνες.
Πασπαλίζουμε τα Banoffee μας με λίγο κακάο από πάνω.
Διαβάστε Περισσότερα...