Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το βούτυρο και το τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να ψιχουλιάσει.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά μαζί με τις βανίλιες. Το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπόλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30'.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Βάζουμε την άχνη σε ένα μπολ. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τις ρίχνουμε στην άχνη. Τα κουνάμε λίγο μέχρι να καλυφτούν καλά. Τα βάζουμε στα ταψιά αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε για 10'-12'ή μέχρι να ψηθούν και να ραγίσουν από πάνω. Τα αφήνουμε 5' στα ταψιά να παγώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε πάνω σε σχάρες να κρυώσουν εντελώς.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά μαζί με τις βανίλιες. Το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπόλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30'.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Βάζουμε την άχνη σε ένα μπολ. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τις ρίχνουμε στην άχνη. Τα κουνάμε λίγο μέχρι να καλυφτούν καλά. Τα βάζουμε στα ταψιά αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε για 10'-12'ή μέχρι να ψηθούν και να ραγίσουν από πάνω. Τα αφήνουμε 5' στα ταψιά να παγώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε πάνω σε σχάρες να κρυώσουν εντελώς.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.