Μπισκότα Amaretti

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 00:44
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7210
Selenia

Νόστιμα μπισκοτάκια Amaretti, με αμύγδαλα και λικέρ Amaretto. Γίνονται εύκολα και γρήγορα με λίγα υλικά!!

nophoto
20 μπισκότα
15'-20'
170 βαθμούς C
 Υλικά 
340 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα
340 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά, τα ασπράδια μόνο
30 ml λικέρ Amaretto
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε τα ασπράδια, σε ένα μπολ μέχρι να σφίξουν σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το λικέρ και το ενσωματώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνουμε κουταλάκια από το μείγμα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους περίπου 2 εκ. γιατί θα απλώσουν με το ψήσιμο. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη ζάχαρη.

Ψήνουμε για περίπου 15'-20' ή μέχρι να ροδίσουν. Αφού κρυώσουν ελαφρά τα βγάζουμε από το ταψί και τα αφήνουμε σε μία σχάρα για να παγώσουν εντελώς.

 Μικρά μυστικά 
Αν δεν έχουμε λικέρ Amaretto μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ανθόνερο ή ροδόνερο. Ταιριάζουν πολύ με καφέ espresso. Τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί που κλείνει αεροστεγώς.