Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν/ Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και τα χτυπάμε να ενωθούν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Ενώνουμε τα δύο μείγματα σε δόσεις και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30'-1 ώρα.
Κατόπιν τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 0,5-1 εκατοστό. Κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε με κουπ πατ*.
Βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί τα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Κατόπιν τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 0,5-1 εκατοστό. Κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε με κουπ πατ*.
Βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί τα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Διαβάστε Περισσότερα...