Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς C. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και ξύσμα. Χτυπάμε στο μούλτι τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκόνη. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μπολ με το βούτυρο και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Τα ρίχνουμε λίγο λίγο στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και την πλάθουμε σε μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε φύλλο με ένα πλάστη. Κόβουμε σε μπισκοτάκια με ένα κουπ πατ και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 15' ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Τραγανά μπισκοτάκια πορτοκαλιού
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 00:08
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 9458
Selenia
Νόστιμα μπισκότα με άρωμα πορτοκαλιού που γίνονται πολύ τραγανά!!!
50-60 μπισκοτάκια
15'
170 βαθμούς C
• • • • •
Υλικά |
450 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
230 γρ. ζάχαρη
450 γρ. αλεύρι
230 γρ. κορν φλάουρ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
230 γρ. ζάχαρη
450 γρ. αλεύρι
230 γρ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Γίνονται πολύ τραγανά επειδή περιέχουν κορν φλάουρ. Μπορούμε αντί για ξύσμα πορτοκαλιού να τους βάλουμε ξύσμα από 2 λεμόνια. Διατηρούνται σκεπασμένα σε πλαστικό μπολ για 1 εβδομάδα.
Διαβάστε Περισσότερα...