Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει απαλή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο να διπλασιαστεί η ζύμη. Κατόπιν κρατάμε ένα κομμάτι από τη ζύμη, όσο χρειάζεται για να κάνουμε το σταυρό. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε καρβέλι και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Το ραντίζουμε από πάνω με λίγο νερό.
Πλάθουμε από τη ζύμη που κρατήσαμε 2 κορδόνια και τα βάζουμε πάνω στο καρβέλι,σχηματίζοντας σταυρό. Στο κέντρο και ανάμεσα στα κορδόνια διακοσμούμε με καρύδια. Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με μία πετσέτα.
Όταν είναι έτοιμο το ραντίζουμε πάλι με λίγο ακόμη νερό και πασπαλίζουμε από πάνω με αρκετό σουσάμι.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45'-50' ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το ψωμί μας.
Πλάθουμε από τη ζύμη που κρατήσαμε 2 κορδόνια και τα βάζουμε πάνω στο καρβέλι,σχηματίζοντας σταυρό. Στο κέντρο και ανάμεσα στα κορδόνια διακοσμούμε με καρύδια. Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με μία πετσέτα.
Όταν είναι έτοιμο το ραντίζουμε πάλι με λίγο ακόμη νερό και πασπαλίζουμε από πάνω με αρκετό σουσάμι.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45'-50' ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το ψωμί μας.
Διαβάστε Περισσότερα...