Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ, εκτός από το νερό. Τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 0,5-1 εκ. Κόβουμε σε λωρίδες και όταν κάψει το λάδι τις ρίχνουμε μία μία μέσα στο τηγάνι μας. Με ένα πιρούνι τις γυρνάμε γύρω γύρω για να πάρουν σχήμα σπιράλ. Μόλις ροδίσουν ελαφρά τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε μία πιατέλα που έχει πάνω της χαρτί κουζίνας.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφού πάρει βράση το αφήνουμε για 5' με 7'.
Όταν το σιρόπι γίνει χλιαρό βουτάμε μέσα τις δίπλες μας για 2"-3". Στη συνέχεια τις αραδιάζουμε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα από: σουσάμι (το καβουρδίζουμε σε τηγάνι για 1'-2', μέχρι να ροδίσει ελαφρά), ζάχαρη, κανέλα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφού πάρει βράση το αφήνουμε για 5' με 7'.
Όταν το σιρόπι γίνει χλιαρό βουτάμε μέσα τις δίπλες μας για 2"-3". Στη συνέχεια τις αραδιάζουμε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα από: σουσάμι (το καβουρδίζουμε σε τηγάνι για 1'-2', μέχρι να ροδίσει ελαφρά), ζάχαρη, κανέλα.
Διαβάστε Περισσότερα...