Μελομακάρονα:
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και το κονιάκ. Τα χτυπάμε για 5΄-6' μέχρι να ενωθούν καλά. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέικιν και τη σόδα. Ρίχνουμε από πάνω το υγρό μείγμα και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια. Δε χρειάζονται πολύ ζύμωμα, πρέπει η ζύμη να είναι αφράτη και απαλή. Πλάθουμε σε μετρίου μήκους οβάλ κομμάτια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα. Τα χαράζουμε, με ένα μαχαίρι, από πάνω χιαστί έτσι ώστε να σχηματίσουμε μικρούς ρόμβους. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 25'-30' μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
Σιρόπι:
Όσο ψήνονται τα μελομακάρονα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 5'-7'. Βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα από πάνω τον αφρό και όπως είναι καυτό μόλις βγουν από το φούρνο τα μελομακάρονα τα ρίχνουμε μέσα. Όταν πιουν το σιρόπι τα βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψί μέχρι να κρυώσουν.
Πασπάλισμα:
Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε ένα μπολάκι και όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα τα γυρνάμε από την καλή τους μεριά και τα γαρνίρουμε.
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και το κονιάκ. Τα χτυπάμε για 5΄-6' μέχρι να ενωθούν καλά. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέικιν και τη σόδα. Ρίχνουμε από πάνω το υγρό μείγμα και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια. Δε χρειάζονται πολύ ζύμωμα, πρέπει η ζύμη να είναι αφράτη και απαλή. Πλάθουμε σε μετρίου μήκους οβάλ κομμάτια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα. Τα χαράζουμε, με ένα μαχαίρι, από πάνω χιαστί έτσι ώστε να σχηματίσουμε μικρούς ρόμβους. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 25'-30' μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
Σιρόπι:
Όσο ψήνονται τα μελομακάρονα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 5'-7'. Βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα από πάνω τον αφρό και όπως είναι καυτό μόλις βγουν από το φούρνο τα μελομακάρονα τα ρίχνουμε μέσα. Όταν πιουν το σιρόπι τα βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψί μέχρι να κρυώσουν.
Πασπάλισμα:
Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε ένα μπολάκι και όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα τα γυρνάμε από την καλή τους μεριά και τα γαρνίρουμε.
Διαβάστε Περισσότερα...