Πλένουμε τη συκωταριά, τη ζεματάμε σε βραστό νερό και την κόβουμε κομματάκια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 3'-5' τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κατόπιν ρίχνουμε και τη συκωταριά και την τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε τον άνιθο και το μαϊντανό και τα σοτάρουμε και αυτά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το ένα φλυτζάνι από το νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να σιγοβράσει για 15'. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια, το ρύζι και το υπόλοιπο νερό. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30' ακόμη.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρά το αυγό, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και ρίχνουμε και 5-6 κ.σ. από το ζωμό της σούπας. Ανακατεύουμε καλά το αυγολέμονο με ένα πηρούνι. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις να πάρει 1-2 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρεται ζεστή.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρά το αυγό, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και ρίχνουμε και 5-6 κ.σ. από το ζωμό της σούπας. Ανακατεύουμε καλά το αυγολέμονο με ένα πηρούνι. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις να πάρει 1-2 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρεται ζεστή.
Διαβάστε Περισσότερα...