Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα μαζί με 1-2 κ.σ. από τη ζάχαρη και 2-3 κ.σ. από το αλεύρι. Την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει και να αφρίσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ 250 γρ. από το αλεύρι, το μείγμα της μαγιάς και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα αμύγδαλα και το υπόλοιπο αλεύρι). Τα ανακατεύουμε για 4'-5' μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 8'-10' και κατόπιν τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνουμε για 4'-5' και την αφήνουμε να φουσκώσει πάλι.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει και αλείφουμε με τον κρόκο. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20'-30' μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με το μέγεθος.
Βάζουμε σε ένα μπολ 250 γρ. από το αλεύρι, το μείγμα της μαγιάς και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα αμύγδαλα και το υπόλοιπο αλεύρι). Τα ανακατεύουμε για 4'-5' μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 8'-10' και κατόπιν τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνουμε για 4'-5' και την αφήνουμε να φουσκώσει πάλι.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει και αλείφουμε με τον κρόκο. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20'-30' μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με το μέγεθος.
Διαβάστε Περισσότερα...