Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά σε 1/2 φλ.τσ. από το χλιαρό νερό μαζί με 3 κ.σ. από τη ζάχαρη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε στη λακκούβα την υπόλοιπη ζάχαρη, τις σταφίδες, το αλάτι, το λάδι και την κανέλα. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή και ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 2 ώρες.
Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 10-15 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε) και κρατάμε από κάθε κομμάτι λίγη ζύμη για να πλάσουμε κορδονάκια για τα χέρια από τα λαζαράκια. Σχηματίζουμε ανθρωπάκια φασκιωμένα, τους βάζουμε τα χεράκια χιαστί και καρφώνουμε στο καθένα γαρύφαλλα για μάτια και μύτη και ακόμα ένα σε κάθε χεράκι.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με πετσέτα, για 20'-25'. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με λίγο νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς C για 30’-35’ ή μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από πάνω.
Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 10-15 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε) και κρατάμε από κάθε κομμάτι λίγη ζύμη για να πλάσουμε κορδονάκια για τα χέρια από τα λαζαράκια. Σχηματίζουμε ανθρωπάκια φασκιωμένα, τους βάζουμε τα χεράκια χιαστί και καρφώνουμε στο καθένα γαρύφαλλα για μάτια και μύτη και ακόμα ένα σε κάθε χεράκι.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με πετσέτα, για 20'-25'. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με λίγο νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς C για 30’-35’ ή μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από πάνω.
Διαβάστε Περισσότερα...