Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Γέμιση: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμόνι και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το μήλο και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σάλτσα: Βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες και να ενωθούν με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε και αυτά να κρυώσουν. Αν θέλουμε πατάμε λίγο τις φράουλες με ένα πηρούνι για να τις λιώσουμε πιο πολύ ή τις βάζουμε σε μπλέντερ.
Κράμπλ: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη και τα ανακατεύουμε. Τρίβουμε το βούτυρο με τα χέρια μας πάνω στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν μεταξύ τους. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα, θα πρέπει να είναι αρκετά χοντρή η στρώση μας για να μην καεί. Το ψήνουμε για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Κατόπιν το πατάμε λίγο με ένα πηρούνι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε σε μπολάκια ή ποτήρια βάζοντας μία στρώση κράμπλ, μία στρώση γιαούρτι, μία στρώση μήλα και από πάνω μία στρώση σάλτσα φράουλας.
Γέμιση: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμόνι και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το μήλο και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σάλτσα: Βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες και να ενωθούν με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε και αυτά να κρυώσουν. Αν θέλουμε πατάμε λίγο τις φράουλες με ένα πηρούνι για να τις λιώσουμε πιο πολύ ή τις βάζουμε σε μπλέντερ.
Κράμπλ: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη και τα ανακατεύουμε. Τρίβουμε το βούτυρο με τα χέρια μας πάνω στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν μεταξύ τους. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα, θα πρέπει να είναι αρκετά χοντρή η στρώση μας για να μην καεί. Το ψήνουμε για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Κατόπιν το πατάμε λίγο με ένα πηρούνι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε σε μπολάκια ή ποτήρια βάζοντας μία στρώση κράμπλ, μία στρώση γιαούρτι, μία στρώση μήλα και από πάνω μία στρώση σάλτσα φράουλας.
Διαβάστε Περισσότερα...