Αλμυρά μάφιν

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Διάφορα
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 23:31
Γράφτηκε από τον/την Tatiani
Εμφανίσεις: 11297
Tatiani

Αλμυρά κεκάκια με γέμιση τυριού και ζαμπόν. Ένα εύκολο και γευστικό σνακ που μπορούμε να το πάρουμε μαζί, εμείς ή τα παιδιά μας, για κολατσιό!!

nophoto
12 μάφιν
20'-25'
180-190 βαθμούς C
 Υλικά 
70 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γρ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 αβγά
180 ml γάλα
150 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
3-4 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε κομματάκια
1/2 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση 
Λιώνουμε το βούτυρο σε σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε λίγη ώρα για να γίνει χλιαρό.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά και το γάλα και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Ενώνουμε το υγρό μείγμα με το στερεό και τα ανακατεύουμε απαλά. Δε χρειάζεται να ενωθούν εντελώς και να είναι λείο το μείγμα, απλά να βραχεί το αλεύρι.
Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα για τα μάφιν ή τις θήκες. Βάζουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα σε κάθε θηκούλα. Βάζουμε σε κάθε θήκη κομματάκια τυριού και ζαμπόν και μοιράζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς C για 20'-25', ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν από πάνω τα μάφιν.

 Μικρά μυστικά 
Είναι πιο νόστιμα αν τα καταναλώσουμε ζεστά, αλλά τρώγονται ευχάριστα και κρύα.