Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη για να μη σβολιάσει. Όταν πήξει ρίχνουμε το αλατοπίπερο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα 3/4 από το ζαμπόν και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να πάνε παντού. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα μας. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για σουφλέ και το πασπαλίζουμε με γαλέτα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα του σουφλέ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 15’. Στη συνέχεια του ρίχνουμε το υπόλοιπο ζαμπόν και το ψήνουμε για 10’-12’.
Σουφλέ με ζαμπόν και τυριά
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Διάφορα
- Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 00:03
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 11955
Selenia
Ένα αφράτο σουφλέ με ζαμπόν και τρία τυριά!!!
4 μερίδες
35'-37'
180 βαθμούς C

• • •
Υλικά |
200 γρ. αλεύρι
1 λιτρο γάλα (χλιαρό)
150 γρ. βούτυρο
5 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
Αλάτι
Πιπέρι
150 γρ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
100 γρ. ρεγκάτο (τριμμένο)
200 γρ. γκούντα (τριμμένο)
4 κ.σ. γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη, για το σκεύος)
2 κ.σ. βούτυρο (για το σκεύος)
1 λιτρο γάλα (χλιαρό)
150 γρ. βούτυρο
5 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
Αλάτι
Πιπέρι
150 γρ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
100 γρ. ρεγκάτο (τριμμένο)
200 γρ. γκούντα (τριμμένο)
4 κ.σ. γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη, για το σκεύος)
2 κ.σ. βούτυρο (για το σκεύος)
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Όταν είναι να ρίξουμε το υπόλοιπο ζαμπόν δε βγάζουμε έξω το σκεύος, απλά ανοίγουμε λίγο την πόρτα του φούρνου. Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Το σερβίρουμε αμέσως.
Διαβάστε Περισσότερα...