Θρυμματίζουμε τους κόκκους του καφέ στο μύλο του καφέ ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη (ή ζητάμε να μας τους αλέσουν από το μαγαζί που τους αγοράζουμε). Ρίχουμε σε μία γυάλινη κανάτα τον καφέ, τα ποτά και το μισό νερό και το αφήνουμε για 1 εβδομάδα ανακατεύοντας το λίγο μία φορά κάθε μέρα.
Όταν περάσει η εβδομάδα ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να έχουμε ένα δεμένο σιρόπι. Παίρνουμε ένα χάρτινο φίλτρο του γαλλικού καφέ και αφού κρυώσει το σιρόπι φιλτράρουμε μέσα το μείγμα με τον καφέ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι κλειστό και το αφήνουμε να σταθεί για ένα μήνα πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Όταν περάσει η εβδομάδα ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να έχουμε ένα δεμένο σιρόπι. Παίρνουμε ένα χάρτινο φίλτρο του γαλλικού καφέ και αφού κρυώσει το σιρόπι φιλτράρουμε μέσα το μείγμα με τον καφέ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι κλειστό και το αφήνουμε να σταθεί για ένα μήνα πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Διαβάστε Περισσότερα...