Κρουτόν κανέλας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Διάφορα
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 23:04
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5467
Selenia

Μια διαφορετική εκδοχή από τα συνηθισμένα κρουτόν που συνοδεύουν τις σαλάτες μας. Τα συγκεκριμένα είναι γλυκά και πολύ νόστιμα!

krouton kanelas
20'
190 βαθμούς C
 Υλικά 
4 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο
8 φέτες ψωμί
4 κ.σ. ζάχαρη
1-2 κ.γ. κανέλα
 Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Αλείφουμε με βούτυρο και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωμιού και τις κόβουμε σε κύβους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τους ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα από πάνω. Ανακατεύουμε για να πάει παντού η ζάχαρη. Κατόπιν τα αραδιάζουμε σε μία στρώση σε μία λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10’ σε προθερμασμένο φούρνο, τα ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10’ μέχρι να φρυγανιστεί το ψωμί.

 Μικρά μυστικά 
Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να παγώσουν για λίγη ώρα και κατόπιν αν δεν τα καταναλώσουμε αμέσως τα βάζουμε σε ένα σακουλάκι για να διατηρηθούν. Μπορούμε να τα φάμε σκέτα, να γαρνίρουμε φρουτοσαλάτες ή να συνοδέψουμε διάφορες κρέμες και παγωτά.