Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα 3 φλ.τσ. άχνης σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε 3 κ.σ. γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη άχνη. Προσθέτουμε κι άλλο γάλα, όσο χρειαστεί μέχρι να επιτύχουμε το σωστό μείγμα. Για πιο αραιό μείγμα ρίχνουμε περισσότερο γάλα και για πιο πυκνό περισσότερη ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμο διακοσμούμε το κέικ ή γεμίζουμε τα μπισκότα μας.
Κρέμα βουτύρου
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Διάφορα
- Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 16:13
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 7612
Selenia
Μία νόστιμη κρέμα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πάνω σε κέικ σαν διακόσμηση ή σαν γέμιση ανάμεσα σε μπισκότα

•
Υλικά |
1/2 φλ.τσ. συν 2 κ.σ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
4 1/2 φλ.τσ. άχνη ζάχαρη
3 - 6 κ.σ. γάλα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 φλ.τσ. άχνη ζάχαρη
3 - 6 κ.σ. γάλα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Για σοκολατένιο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κ.σ. κακάο (ανάλογα με το πόσο σοκολατένιο το θέλουμε), αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο γάλα ακόμη για να έχουμε τη σωστή υφή. Το κέικ ή τα μπισκότα πρέπει να έχουν κρυώσει πριν απλώσουμε την κρέμα.
Διαβάστε Περισσότερα...