Τορτίγιας με άσπρο αλεύρι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 12:35
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7156
Selenia

Ζύμη για να φτιάχνετε γευστικές τορτίγιες

tortigies
14-18 τορτίγιες
4'-5'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
4 1/2 φλ.τσ. αλεύρι άσπρο
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. μαργαρίνη
1/2 φλ.τσ. νερό χλιαρό
 Εκτέλεση 
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και τη μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό (όσο χρειαστεί) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 30' να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε τη ζύμη σε 14-18 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε τορτίγιες πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Ψήνουμε τις τορτίγιες σε ένα ταψί για 1 1/2' - 2' στους 180 βαθμούς C. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 1 1/2' - 2' μέχρι να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Τα γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας. Μπορούμε επίσης να τις ψήσουμε σε συσκευή για κρέπες ή σε ένα τηγάνι.