Πεντανόστιμες Αραβικές Πίτες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 16:22
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 9838
Selenia

Πολύ νόστιμες και εύκολες αραβικές πίτες, μπορούμε να τις κάνουμε τοστ, σάντουιτς, πίτες για σουβλάκια ή ακόμη και βάση για πίτσα! Για να φτιάχνουμε χειροποίητο και προπαντός υγιεινό, κολατσιό για τα εμάς και τα παιδιά μας!!

arabikes-pites1
5'-6'
240-250 βαθμούς C
 Υλικά 
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα νερό, χλιαρό
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
 Εκτέλεση 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τη μαγιά, το λάδι και τη ζάχαρη.Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μία ζύμη λεία και απαλή.
Αφήνουμε τη ζύμη για 30' να ξεκουραστεί και κατόπιν τη χωρίζουμε σε μπαλίτσες, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχουν οι πίτες μας.
Ρίχνουμε αλεύρι στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε και κατόπιν αφήνουμε πάνω μία μπαλίτσα, ρίχνουμε και από πάνω αλεύρι και με έναν πλάστη ανοίγουμε λεπτές πιτούλες. Τις αφήνουμε για 15'-20' να φουσκώσουν ελαφρά.
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 240-250 βαθμούς C και βάζουμε μέσα το ταψί του φούρνου μας. Όταν σβήσει το φωτάκι του φούρνου παίρνουμε το ζεστό ταψί και αφήνουμε πάνω κατευθείαν όσες πίτες χωράνε. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 2'-3' μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι πίτες μας. Κατόπιν τις γυρνάμε από την άλλη μεριά και τις αφήνουμε για 1'-2' ακόμη. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι πίτες μας.
Όταν τις βγάλουμε από το φούρνο τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κατόπιν τις βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι για να παραμείνουν μαλακές.

 Μικρά μυστικά 
Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το νερό ή να πρέπει να προσθέσουμε λίγο ακόμη. Οι πίτες πρέπει να έχουν πάχος 0,5 με 1 εκ. Πρέπει να βάλουμε τις πίτες στο ταψί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο για να πετύχουμε την τσεπούλα που έχουν οι αγοραστές αραβικές πίτες. Στα σακουλάκια μέσα μπορούμε και να τις καταψύξουμε, αφού βάλουμε ανάμεσά τους αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.