Φύλλο για πίτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 00:43
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 10880
Selenia

Τραγανό φύλλο για πίτες

fyllo-pitas
Αντιστοιχεί σε 1 κιλό έτοιμο φύλλο κρούστας
 Υλικά 
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
4 κ.γ. αλάτι
2 κούπες νερό (χλιαρό)
 Εκτέλεση 
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ (αν θέλουμε το κοσκινίζουμε πρώτα) και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και να ζυμώνουμε, προσθέτουμε και άλλο νερό αν χρειαστεί. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες και στη συνέχεια την χωρίζουμε σε μπάλες (ανάλογα με το πόσα φύλλα θέλουμε) και την ανοίγουμε με λεπτό πλάστη.

 Μικρά μυστικά 
Για να ανοίξουμε λεπτά φύλλα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μπόλικο αλεύρι.

Σχετικές συνταγές