Ζύμη πίτσας (πιτσαρίας)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:50
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 8952
Selenia

Αφράτη ζύμη για πίτσα, συνταγή από πιτσαρία

P8300182
25'-30'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 αβγό
1 φλ. καφέ γάλα
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
20 γρ. μαγιά νωπή ή 1/2 φακελάκι ξηρή
1 ποτήρι νερό (χλιαρό)
 Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη λεία, ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο, σκεπασμένη με μία ζελατίνα.
Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 1-2 εκατ. περίπου.
Βάζουμε τα υλικά της προτίμησής μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 25'-30' ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε μπορούμε να μην προσθέσουμε αβγό. Μπορούμε να προσθέσουμε στην ζύμη και λίγο σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο για να γίνει πιο τραγανή.