Νηστίσιμη πίτσα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 22:33
Γράφτηκε από τον/την Tatiani
Εμφανίσεις: 8707
Tatiani

Πίτσα με κρεμμύδια, ελιές και κάππαρη. Μια νηστίσιμη αλλά χορταστική συνταγή!!

nophoto
1 ταψί φούρνου
25'-35'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
Ζύμη:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. αλεύρι σκληρό
50 γρ. σιμιγδάλι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 με 1 κούπα νερό χλιαρό

2-3 κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες)
3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμμένες)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. νερό
3-4 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
1 κ.σ. ρίγανη
3 κ.σ. κάππαρη (πλυμμένη και σκουπισμένη)
15-20 ελιές (χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες)
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι
 Εκτέλεση 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε (ίσως να μην το πάρει όλο το νερό ή να χρειαστεί λίγο ακόμη). Όταν η ζύμη γίνει μαλακή και λεία είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για 25'-30'. Κατόπιν την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 1-2 εκ. και τη βάζουμε σε λαδωμένα ταψί ή που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το νερό και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε από πάνω με τις ελιές και λίγο θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 25'-35' (ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι να ψηθεί η ζύμη.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να μη βάλουμε λάδι στη ζύμη και να σοτάρουμε τη γέμιση μόνο με νερό, αν θέλουμε να είναι εντελώς αλάδωτη ή πίτσα μας.