Ατομικά τυροψωμάκια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 17:16
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 10413
Selenia

Μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή για τυροψωμάκια, ιδανικό κολατσιό για τη δουλειά ή το σχολείο!!

tyropsoma
6-7 τυροψωμάκια
22'-28'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
Ζύμη:
500 γρ. αλεύρι σκληρό (ή 300 γρ. σκληρό και 200 για όλες τις χρήσεις)
1 φακελάκι μαγιά ξηρή ή 30 γρ. νωπή
1/2 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα νερό (χλιαρό)
Σουσάμι (προαιρετικά)
Γέμιση:
350-450 γρ. φέτα (τριμμένη ή πατημένη με το πηρούνι)
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
 Εκτέλεση 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη μαγιά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε για 5'-6' μέχρι να έχόυμε μία ζύμη λεία, ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τη χωρίζουμε σε 6-7 κομμάτια και με έναν πλάστη ανοίγουμε μακρόστεννα φυλλαράκια πάχους 1-2 εκ. Βρέχουμε γύρω-γύρω τις άκρες με νερό και βάζουμε κατά μήκος στο κέντρο τη φέτα, ραντίζουμε από πάνω της λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Τυλίγουμε να κλείσουμε μέσα το τυρί και στη συνέχεια τα γυρνάμε σε σπιράλ. Τα πάτάμε λίγο από πάνω για να πλατύνουν. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι για 15'-20'. Τέλος τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 22'-28' ή μέχρι να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Μπορεί να μην πάρει όλο το νερό ή να χρειαστεί λίγο ακόμη, γι' αυτό και το ρίχνουμε λίγο λίγο. Προσέχουμε όταν τοποθετούμε τα τυροψωμάκια στο ταψί, η μεριά που έχει την ένωση να είναι προς τα κάτω.