Αραβική Πίτα με μυρωδικά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 16:57
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6049
Selenia

Πεντανόστιμες πιτούλες αρωματισμένες με μυρωδικά!!

arabikhpita1
6 πίτες
10'-15'
250 βαθμούς C
 Υλικά 
7 γρ. μαγιά νωπή
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ζάχαρη
150 νερό χλιαρό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κύμινο ή ρίγανη
Λίγος φρέσκος μαιντανός ψιλοκομμένος
 Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ τρίβουμε τη νωπή μαγιά και προσθέτουμε το νερό, το λάδι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να αφρίσει για 8'-10' και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κύμινο και το αλάτι και τα ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια. Καλύπτουμε το μπολ με μία πετσέτα ή ζελατίνη και την αφήνουμε να διπλαστιαστεί για περίπου 1 ώρα.
Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και τον ενσωματώνουμε στη ζύμη μας ζυμώνοντας. Τη χωρίζουμε σε 6 μπάλες και ανοίγουμε σε στρογγυλές πιτούλες 15-20 εκ. Τις αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένες για άλλη μία ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς C και βάζουμε ένα ταψί να ζεσταθεί, τοποθετούμε τις πίτες στο καυτό ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο νερό. Τις ψήνουμε για 10'-15' μέχρι να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να τις ανοίξουμε στη μέση και να τους προσθέσουμε γέμιση ή να τις κόψουμε σε κομμάτια ως συνοδευτικά σε ντιπ και σαλάτες. Αν δεν τις καταναλώσουμε άμεσα μπορούμε να τις φυλάξουμε σε πλαστικά σακουλάκια στην κατάψυξη χωρισμένες μεταξύ τους με κομμάτια λαδόκολλάς.