Κανελόνια με κιμά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 30
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 10:47
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 22356
Selenia

Κανελόνια με κιμά

kanelonia-kimas
40'
170 βαθμούς C
 Υλικά 
18 κανελόνια
1/2 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. ντοματάκια ή χυμό ντομάτας

Μπεσαμέλ
6 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
 Εκτέλεση 
Μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το γάλα και δένουμε την κρέμα.
Κιμάς: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα ντοματάκια ή το χυμό και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε 1 ώρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό τυρί ανακατεύοντας.
Ενσωματώνουμε τη μισή μπεσαμέλ στον κιμά και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και το τυρί.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 40' μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.

 Μικρά μυστικά