Μακαρόνια με τυρί - Macaroni & cheese

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 00:29
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4534
Selenia

Κρεμώδες μακαρονάκι με τυρί Τσένταρ στο φούρνο!! Τα κλασσικά Mac & cheese!!

nophoto
6-8 μερίδες
25'-30'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
500 γρ. μακαρονάκι κοραλάκι ή κοφτό
200 γρ. βούτυρο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
4 κ.σ. αλεύρι
500 ml γάλα εβαπορέ
500 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. μαγιονέζα
300 γρ. τυρί Τσένταρ, τριμμένο
4 αβγά, χτυπημένα
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση 
Μαγειρεύουμε το μακαρονάκι, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Δε θα πρέπει να παραβράσει, πρέπει να κρατάει λίγο, κατόπιν το σουρώνουμε.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2'-3'. Ρίχνουμε το εβαπορέ και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μετά τη μαγιονέζα. Τέλος ρίχνουμε και το τυρί Τσένταρ και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα χτυπημένα αβγά με το μακαρονάκι μέχρι να πάνε παντού.
Ενώνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα τυριού και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε από πάνω με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25'-30', μέχρι να ροδίσουν από πάνω.

 Μικρά μυστικά 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και κατόπιν τα σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και 1/3 χυμό ντομάτας ή ψιλοκομμένο ντοματάκι, στα μακαρόνια.