Σπαγγέτι με ιταλική σάλτσα ντομάτας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 13:37
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 8391
Selenia

Σπαγγέτι με νόστιμη ιταλική σάλτσα ντομάτας με σκόρδο, κρεμμύδι, καρότο, μαϊντανό και σέλινο.

spaggeti-saltsa
4-6 μερίδες
50' (σάλτσα)
 Υλικά 
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
5-6 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες & ψιλοκομμένες)
2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1-2 κ.σ φρέσκο μαϊντανό
Λίγο σέλινο (ψιλοκομμένο)
1 μικρό καρότο (ψιλοκομμένο)
1/3 της κούπας ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
Λίγο δεντρολίβανο
Αλάτι
Ελάχιστη ζάχαρη
Πιπέρι φρεσκοτριμμενο
Ρίγανη ή θυμάρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (250 γρ.)
Λίγο ελαιόλαδο (για τα μακαρόνια)
 Εκτέλεση 
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, το μαϊντανό και το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί το υγρό περίπου στο μισό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 40'-45'.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ, το αλατοπίπέρο και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε από πάνω τη ρίγανη ή το θυμάρι.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε, τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και τα ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και λίγο ακόμη ρίγανη ή θυμάρι.

 Μικρά μυστικά 
Η σάλτσα αυτή ταιριάζει πολύ ωραία και με χυλοπίτες αλλά και με όλα τα είδη ζυμαρικών. Επίσης μπορεί να συνοδεύσει και φαγητά με ρύζι ή κρέας.