Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ζαμπόν, το τυρί, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχουμε τα 2/3 της σάλτσας στα ζυμαρικά μας και τα ανακατεύουμε. Τέλος, περιχύνουμε τη σαλάτα μας με την υπόλοιπη σάλτσα και το σερβίρουμε.
Σαλάτα με ζυμαρικά και μαγιονέζα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Ζυμαρικά
- Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013 23:12
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 157121
Selenia
Μια πλούσια σαλάτα ζυμαρικών, με ζαμπόν και μαγιονέζα!
4-6 μερίδες
• • • •
Υλικά |
500 γρ. πένες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένη σε κομματάκια
200 γρ. γκούντα κομμένο σε κομματάκια
1/2 πιπερία κομμένη σε κομματάκια
1/2 κούπας μαγιονέζα
1/2 κούπας γιαούρτι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένη σε κομματάκια
200 γρ. γκούντα κομμένο σε κομματάκια
1/2 πιπερία κομμένη σε κομματάκια
1/2 κούπας μαγιονέζα
1/2 κούπας γιαούρτι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλου είδους ζυμαρικά (βίδες, κοφτό. Αν δε το φάμε αμέσως, μπορούμε να μη ρίξουμε το 1/3 της σάλτσας που έχουμε κρατήσει και να το ρίξουμε όταν είναι να τη σερβίρουμε.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.