Κοτόσουπα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σούπες
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 18:14
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 9013
Selenia

Η κλασσική κοτόσουπα με αβγολέμονο, ότι καλύτερο για τις κρύες μέρες του χειμώνα που όλο και κάποιο κρυωματάκι θα προκύψει!

kotosoupa
4-5
1 ώρα
 Υλικά 
1 κοτόπουλο ολόκληρο (χωρίς πέτσα) ή 2 στήθη
6-7 φλ. τσ. νερό
1 καρότο
1-2 κρεμμύδια μικρά
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 φλ. τσ. ρύζι για σούπα
1 αβγό
1-2 λεμόνια (χυμός)
 Εκτέλεση 
Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Το βράζουμε, ενώ κατά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό που βγάζει. Ριχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ρύζι, το λεμόνι και το αβγό) και τα βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο. Όταν μαλακώσει βγάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το ζουμί να βράσει. Στη συνέχεια όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι, το σκεπάζουμε και το βράζουμε για περίπου 20' σε μέτρια θερμοκρασία.
Αβγολέμονο: Χτυπάμε τα αβγά, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από το ζωμό της σούπας. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς και το βγάζουμε από τη φωτιά αμέσως (για να μη μας βράσει το αβγό).
Τη σερβίρουμε ζεστή αφού τη γαρνίρουμε με το κοτόπουλο που το έχουμε ξεκοκαλίσει και το καρότο κομμένο σε ροδέλες.

 Μικρά μυστικά 
Το κρεμμύδι μπορούμε να το πετάξουμε ή να το λιώσουμε και πριν το αβγοκόψουμε να το προσθέσουμε στη σούπα μας. Το κοτόπουλο μπορούμε να το ξεκοκαλίσουμε και να το προσθέσουμε και αυτό στη σούπα πριν την αβγοκόψουμε.
Όταν σερβίρουμε τη σούπα μπορούμε αν θέλουμε να της προσθέσουμε 1 κ.σ. γιαούρτι για να γίνει πιο βελούδινη.