Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, τη ρίγανη και το πιπέρι. Όταν πάρουν βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία, βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15'. Προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το λάχανο, το κολοκυθάκι και τα ζυμαρικά. Το ξαναφήνουμε να βράσει, δυναμώνοντας τη θερμοκρασία. Όταν πάρει βράση ξαναμειώνουμε τη θερμοκρασία και με κλειστή την κατσαρόλα το σιγοβράζουμε για 10'-15' μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.